Pakazatelji da vam nedostaje vitamin C

Vitamin C redovan je zimski saveznik u borbi protiv prehlade. Ojačava imunitet i pomaže telu da se odbrani od virusa i bakterija. Međutim, ukoliko telu nedostaje vitamin C, ono nam daje jasne znakove.

1. Ukoliko ste stalno psihički ili fizički iscrpljeni, evidentno je da vašem telu manjka vitamina C.

2. Ako se vaše raspoloženje menja jako često, a te promene često budu praćene i ljutnjom i nervozom, često bez razloga, znak je da treba da unesete više vitamina C.

3. Kad osetite da vam je pao imunitet, da ste podložniji prehladama i ostalim zdravstvenim tegobama, pojačajte unos vitamina C.

4. Krvare vam desni, a zubi se često kvare i menjaju boju? Svakako idite zubaru, ali razmislite nije li to zato što vam nedostaje vitamin C.

5. Vitamin C vašem telu nedostaje i u slučajevima da vam se na koži pojavljuju modrice bez nekoga posebnog razloga.

Autor: Zadovoljna

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".