Najviše milijardera živi u Londonu

London je grad u kojem živi 80 milijardera, najviše na svetu.

U Velikoj Britaniji ih je ukupno 117 što čini 59 odsto celokupne liste bogataša u Kraljevstvu. Na drugom mestu je Njujork u kojem živi 56, a Parizu 21 milijarder.

U San Francisku ih je 57, Hong Kongu 49, Moskvi 38, Los Anđeles 35 i u Pekingu 33. Listu milijardera u Londonu predvode braća Dejvid i Sajmon Ruben (s 13,1 milijardom funti). Britanska kraljica Elizabeta II s bogatstvom procenjenim na 340 miliona funti nalazi se na 319. mestu među 1000 najbogatijih.

Podaci objavljeni za Veliku Britaniju pokazuju da je ukupno bogatstvo poraslo na 456 milijardi evra dok 2009. godine nije prelazilo 100 milijardi funti. Mark Šajnberg je nova faca u svetu bogataša u Londonu, a bogatstvo je stvorio onlajn kockanjem.

Tedi Sagi gejming i softver poduzetnik takođe se nalazi na ovoj listi. Najbogatiji među muzičarima je Pol Makartni, koji sa suprugom Nensi Ševel ima bogatstvo od 760 miliona funti. Daleko iza njega su Elton Džon s 280 te Mik Džeger s 235 miliona funti.

Najbogatija pevačica u Velikoj Britaniji je Adel, koja sada poseduje 85 miliona funti.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija