Dobit Koka-Kole pala za više od 20 odsto

Prihodi američkog proizvođača bezalkoholnih pića Koka-Kole smanjeni su u prvom ovogodišnjem tromesečju zbog troškova restrukturiranja poslovanja i stagnacije prodaje.
Dobit Koka-Kole pala za više od 20 odsto
Foto: Pixabay
Neto profit kompanije je u tom periodu iznosio 1,2 milijarde dolara, što je za 20,3 odsto manje nego pre godinu dana, dok su prihodi pali za 11,3 odsto na 9,1 milijardu dolara, zbog slabije prodaje punionica koje su prodate nezavisnim punionicama u sklopu šireg reorganizovanja Koka-Kolinog poslovanja.
 
Prodaja je širom sveta stagnirala, uključujući tržište Severne Amerike, gde inače ostvaruje najveće prihode, dok je u Latinskoj Americi pala za tri odsto.
 
Iz Koka-Kole je, takođe, saopšteno da povećava program rezanja troškova na 800 miliona dolara godišnje do 2019.
  • Ja

    26.04.2017 06:46
    Divno!!!!!

    Želim im da nastave tako! Samo napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.