Prvi bankomat na kojem se i prodaju i kupuju bitkoini u Srbiji

U Beogradu je počeo da radi prvi dvosmerni Bitkoin bankomat, na kojem će građani moći da kupuju, ali i prodaju ovu valutu.
Prvi bankomat na kojem se i prodaju i kupuju bitkoini u Srbiji
Foto: Pixabay
"Ovo je prvi automat na kojem će moći da se i prodaju i kupuju bitkoini, a postoji i opcija da se dodaju i druge kriptovalute i to je nešto na čemu ćemo tokom leta raditi", kaže Aleksandar Matanović, direktor firme ECD, koja se bavi trgovinom bitkoin valutom u Srbiji.
 
Uskoro, kaže on, planiraju da lansiraju servis za naplatu preko bitkoina za pravna lica, kako bi firme mogle od svojih klijenata da primaju bitkoine kao način plaćanja, a da njima na račun stigne dinarski priliv.
 
On kaže da će svi građani moći da koriste ovaj bankomat, ali da praksa pokazuje da su korisnici bitkoin bankomata u svetu uglavnom ljudi koji su dobro upućeni u funkcionisanje ove valute.
 
"Imamo u vidu da je određenoj populaciji potrebno malo više informacija i zato organizovaćemo da jednom nedeljno neko od nas bude ovde po nekoliko sati, pored automata. Svako ko hoće da kupi ili proda, a treba mu pomoć, moći će da dobije bilo koju vrstu informacija i da mu se nađemo pri ruci", objašnjava Matanović. Najavljuje da će u narednom periodu biti postavljeni ovakvi bankomati i u drugim gradovima.
  • Nebojsa

    30.06.2017 01:09
    Cestitam
    Druze Pajo svak cast na ovome :)
  • Zivota

    29.06.2017 21:12
    Samo napred
    To vam je da mozete da platite kad vam blokiraju racunar.
  • Недељко

    29.06.2017 20:09
    Српски лихвари
    Нико не лихвари као Српски бизнисмени. 7 до 9 % провизије па то ни банке 2000-тих нису радиле.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.