Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 0,2 odsto nego danas i zvanični srednji kurs iznosiće 119,66 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.
Dinar sutra još slabiji
Foto: 021
Kako bi ublažila veće dnevne oscilacije kursa, NBS je danas prodala 45 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, a od početka godine je prodala ukupno 420 miliona, uključujući i današnju intervenciju, i kupila milijardu i 310 miliona evra.
 
Srpska valuta će sutra biti slabija prema evru za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jača za 3,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,2 posto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas skliznuo naniže za 0,2 procenata na 100,2987 dinara za jedan dolar.
 
Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 15,4 odsto. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 16,8 posto. Najviša vrednost srpske valute prema moneti evrozone u 2017. godini bila je 17. novembra, kada je kurs iznosio 118,4779 dinara za evro, a najniža je zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.