Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se kompanija Etihad ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji, zajedničkoj kompaniji s Vladom Srbije u kojoj ima 49 odsto udela.
Mihajlović: Etihad se ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji
Foto: 021
Mihajlović je za "Politiku" rekla da postoji i plan da tokom ove godine budu otvorene nove avio-linije iz Beograda ka Pekingu i Kanadi.
 
Upitana kakvo je bilo prošlogodišnje poslovanje Er Srbije pošto je kompanija Etihad objavila pre tri dana da je u 2017. godini imala gubitak od 1,52 milijarde dolara, Mihajlović je rekla da je prema podacima koje ima "u datim okolnostima najbolje što može".
 
"Za nas je važno da nacionalna kompanija ostane i opstane na ovom području, snažna kao što je bila ranijih godina", rekla je Mihajlović.
 
Ona je rekla da očekuje da će krajem septembra biti završeno peuzimanje preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" koje je dato u koncesiju francuskoj kompaniji "Vansi", i da će posle toga Vlada Srbije objaviti ugovor sa koncesionarom.
  • White Power

    17.06.2018 10:25
    Čist idijotizam
    Nisu ludi da se povlace iz dila kakav ne bi mogli dobiti nigde na planeti.
    Fol manjnski vlasnik-a imaju sva upravljacka prava. Izmirenje svih finansijskih obaveza AS, ukljucujuci i otplatu preplacenih aviona za interkontinentalne letove, garantuje drzava Srbija.
    Mogu kako hoce i sta hoce, a gradjani Srbije placaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.