Novi izgled Google Earth, nove opacije i 3D putovanja

U susret Danu planete Zemlje, koji se obeležava 22. aprila, kompanija Google redizajnirala je Google Earth za korisnike Android uređaja i Chrome pretraživača.
Novi izgled Google Earth, nove opacije i 3D putovanja
Foto: 021

Nova verzija virtuelnog globusa nudi više informacija i ima bolje funkcije pregledanja raznih lokacija širom sveta u 3D dimenziji.

Nove virtuelne ture po svetu, uz pomoć redizajniranog Google Eartha, predvode naučnici, dokumentatori i drugi stručnjaci koji uče korisnike o planeti Zemlji. Više od 50 stručnjaka je na raspolaganju korisnicima putem nove opcije "Voyager".

Tako je sada putem Google Eartha moguće obići i Nacionalni park Gombe u Tanzaniji ili otići na video putovanje u izgubljeni grad ili ruševine Maja. Najmlađi korisnici mogu otići na izlete uz vođstvo lutke Lole iz poznatog dečijeg TV šoua "Sesame Street".

Google Earth sada ima i opciju "I'm Feeling Lucky" (Osećam se srećnim) koja korisnike vodi na neočekivanu lokaciju. Korisnici Chroma ili Androida skoro sva mesta, istorijska, geografska ili arhitektonska čuda putem Google Eartha mogu videti trodimenzionalno iz raznih perspektiva.

Ovaj virtuelni globus dostupan je na 37 jezika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).