Facebook će početi da naplaćuje vesti?

Facebook bi mogao da uvede plaćanje pretplate na medijske vesti od oktobra, sudeći prema izvorima iz ove kompanije.
Facebook će početi da naplaćuje vesti?
Foto: Pixabay
Kampbel Braun, internet preduzetnik koji je između ostalog uključen u ovaj projekat izjavio je za strane medije da postoji mogućnost da će se ovako nešto uskoro dogoditi. 
 
"U ranoj smo fazi dogovara sa nekoliko velikih medijskih kuća oko izrade biznis modela pretplate na Facebooku. Kao deo projekta Facebook Journalism koristimo vreme da radimo zajedno sa našim partnerima i razumemo njihove potrebe.
 
Projekat je i dalje u fazi izrade, ali se navodi da će medijske kompanije nuditi samo deset besplatnih publikacija mesečno, a sve ostalo će morati da se plaća. Nakon što otvorite 10 linkova određene medijske kuće koju ste lajkovali dobićete ponudu da se pretplatite na određenu publikaciju. 
 
Bliski izvor iz Facebook-a za "Techcrunch" tvrdi da će Facebook medijskim kompanijama dozvoliti da zadrže punu kontrolu nad tim koje priče će morati da se plaćaju, ali i nad podacima svojih čitalaca.
  • /

    20.07.2017 14:09
    /
    da li se ovo odnosi na b92, blic, telegraf
    i proglase vadikala i dveri?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija