Facebook uveo opciju prepoznavanja lica za vraćanje starih profila

Napretkom tehnologije brojne kompanije počele su da ugrađuju senzore za prepoznavanje lica u razne uređaje, pa je tako i gigant među društvenim mrežama uveo opciju vraćanja starih računa uz pomoć prepoznavanja lica.
Facebook uveo opciju prepoznavanja lica za vraćanje starih profila
Foto: Pixabay
Prvobitno su glasine o nadolazećoj Facebookovoj opciji počele da kruže na Twitteru, a kasnije je i Facebook potvrdio informacije za Tech Crunch.
 
Kako to obično biva s novim opcijama, one su sada dostupne samo ograničenom broju korisnika jer Facebook proverava funkcionalnost sistema za prepoznavanje lica.
 
Ovaj sistem dizajniran je kako bi pomogao korisnicima da povrate svoje stare naloge umesto da prave nove. Tako da, ukoliko neko hakuje vaš profil, moći ćete preko kamere vašeg mobilnog da skenirate lice kako biste vratili pristup profilu.
 
"Testiramo nove opcije za ljude koji žele brzo i lako da verifikuju da su vlasnici računa na koje se ne mogu prijaviti iz raznih razloga. Ova opcija dostupna je samo za uređaje s kojih ste se već ranije prijavljivali na profil", rekli su iz Facebooka.
  • lice

    03.10.2017 07:42
    šta sprečava hakera da iskoristi moj snimak ili fotografiju i predstavi se kao ja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija