Kusturica u trci za predsednika Srbije?

Reditelj Emir Kusturica namerava da uđe u trku za predsednika Srbije ukoliko dobije podršku Aleksandra Vučića.

Dobro upućen izvor "Kurira" tvrdi da je Kusturica spreman da se povuče iz filmskog posla i oproba u vrlo konkretnom javnom angažmanu.

A kako se poverio krugu bliskih prijatelja, figura predsednika Srbije bi mu bila prava mera.

"Kusturica je u poslednje vreme zaokupljen idejom da bi mogao da uskoči u političku arenu, a predsednički izbori su mu idealan poligon za to. Ipak, on tek namerava da o svemu ovome razgovara sa premijerom Vučićem. Od premijerove podrške i zavisi da li će ta ideja odmaći dalje od Kusturičine želje. Bez Vučićeve podrške sumnjam da bi bio spreman da se upusti u ovakvu pustolovinu", priča izvor blizak režiseru.

Prema procenama upućenih, Kusturica bi kao antiglobalista i nacionalno orijentisan kulturni radnik imao dobre šanse na predsedničkim izborima.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi reditelj bio kec iz rukava, jer ga birači ne bi doživeli kao nečiju marionetu:

"Od svih kandidata za koje sam do sada čuo da se pominju, Kusturica mi je ubedljivo najozbiljniji, s najboljim šansama za uspeh. On je brend za sebe, ime koje ima težinu i mogao bi da okupi i nacionalno i građanski opredeljene birače. Odlično bi se uklopio u evropski trend jačanja autentičnih nacionalnih snaga i zato mislim da bi ga prihvatio najveći deo zapadne javnosti, pre svega u Evropi", kaže Anđelković za "Kurir".

Kusturica je do sada pokazivao najotvoreniju bliskost sa DSS-om, odnosno bivšim liderom ove stranke Vojislavom Koštunicom.

Poslednji Kusturičin "izlet" u politiku bio je referendum u Republici Srpskoj. Reditelj se stavio u njegovu odbranu i govorio da je to sudbinsko izjašnjavanje građana Srpske.
 

  • @VV

    01.10.2016 20:41
    Okreni, obrni Bosna ti je ovde!! Kusta za predsednika!!
  • VV

    01.10.2016 18:49
    Može samo da bude predsednik bosne i hercegovine.
  • Persa

    01.10.2016 15:12
    Hahahahaa...
    Sve sam klovn do klovna, a vi maso jedite g...., e pa neće moći. Treba prvo usranom motkom na ove sendvičare i ove lezileboviće koje je mrzelo da glasaju po kiši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.