Identifikovani napadači na novinare tokom inauguracije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su identifikovane sve osobe koje su napale novinare i građane na skupu podrške Aleksandru Vučiću.
Ti incidenti su se dogodili na dan kada je polagao zakletvu i preuzimao dužnost predsednika Srbije.
 
"Kada se završi krivični postupak, saslušaju svi svedoci, tužilaštvo odobrava izlazak u javnost sa svim činjenicama koje javnost treba da zna", rekao je Stefanović.
 
Upitan da li je član ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog) za koga se sumnja da je bio narko diler toga dana bio redar Srpske napredne stranke na skupu, Stefanović je rekao: "Mislim da ovo lice nije bilo redar stranke".
 
Dnevni listovi Danas i Kurir objavili su 13. juna fotografije nasilja nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije, na dan kada je predsednik Aleksandar Vučić polagao zakletvu. Ta dva dnevnika objavila su na naslovnim stranama fotografije koje pokazuju nasilje nad pristalicom neformalne grupe "Protiv diktature" Markom Radosavljevićem, novinarkom lista Danas Lidijom Valtner i Milutinom Markovićem, foto-reporterom.
 
Na fotografijama se vidi da ih sa skupa ispred Skupštine silom odvode krupni muškarci, kratke kose i s naočarima za sunce, a listovi tvrde da je policija bila prisutna, ali da nije reagovala.
 
To se desilo 31. maja, u centru Beograda, kada su pristalice opozicije pokušale da se okupe ispred Skupštine da bi protestovale zbog stupanja Vučića na dužnost predsednika, a na istom mestu se održavao miting podrške Srpske napredne stranke Vučiću. Napad se dogodio u trenutku kada je novinarka lista Danas uzimala izjavu od jednog opozicionara. Opširnije pročitajte OVDE.
  • ex chapman

    21.07.2017 08:37
    Stradija
    svi koji mogu nek beže odatle. bolje biti neće. čak i ako se narod digne i zbaci bagru, samo će uzjahati nova bagra. sećam se ja 2000. i onog što je došlo posle. tada smo pokazali i sebi i celom svetu da nije Milošević bio problem već da nešto "organski" ne valja u Stradiji.
  • Mile

    21.07.2017 08:08
    Svaka čast na identifikaciji.
  • Bacvice

    21.07.2017 07:09
    Sunce ti zarko
    Pa ima li u ovoj zemlji i ovom narodu jos malo snage da ovu bagru smesti iza resetaka. On prica o tome kako su identifikovani napadaci koje su oni NAPREDNJACI ANGAZOVALI DA SE OBRACUNAVAJU SA NEISTOMISLJENICIMA. Narode pogledajte ko prestavlja NAPREDNJAKE u vasim mestima ko su im koalicioni parneri . Pa zar vam nije dovoljno sto su to listom najvece bitange i neradnici da dignete svoj glas . Bilo je svega i bice ali skupina ovakvih bitangi tesko da se moze okupiti. Vulin ministar odbrane , Risticevic u skupstini proziva lopove a njegov dug prema ovom narodu dostize milionske cifre.
    NARODE PODRZITE SVE ONE KOJI DIZU GLAS PROTIV OVE TIRANIJE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija