Beograđanin u sopstvenoj laboratoriji falsifikovao lična dokumenta

Z. K. (62) iz Beograda uhapšen je nakon što je policija otkrila njegovu laboratoriju za izradu falsifikovanih dokumenata.
Beograđanin u sopstvenoj laboratoriji falsifikovao lična dokumenta
Foto: 021.rs
Sumnja se da je Z. K. izrađivao falsifikovane lične karte, vozačke dozvole, kao i razna uverenja i potvrde. 
 
Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla dva kućišta računara, skener, laminator za plastificiranje dokumenata, klišee na kojima se otiskuju pečati falsifikovanih dokumenata, uređaje za izradu falsifikovanih dokumenata - prese i sekače, veću količinu boja, lakova i traka za izradu holograma falsifikovanih dokumenata. 
 
Takođe, pronađena je i veća količina plastificiranog papira, folija i bele plastike za izradu falsifikovanih dokumenata, papir u bojama originalnih dokumenata, kao i razni pečati, između ostalog i pečati raznih graničnih prelaza koji su korišćeni za overavanje dokumenata.
 
U stanu Z. K. otkriveno je više urađenih falsifikovanih dokumenata sa imenima i fotografijama korisnika, kao i originalni blanko obrasci izvoda iz matičnih knjiga rođenih građana Srbije, obrasci uverenja o državljanstvu građana, kao i obrasci izvoda iz matične knjige venčanih državljana.
 
Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu priveden je tužiocu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.