Odloženo objavljivanje odluke o Zakonu o BIA

Ustavni sud Srbije odložio je objavljivanje odluke o neustavnosti odredbi o tajnom praćenju komunikacije građana iz Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, rečeno je danas u tom sudu.

Ustavni sud Srbije odložio je objavljivanje odluke o neustavnosti odredbi o tajnom praćenju komunikacije građana iz Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji, rečeno je danas u tom sudu.

Objavljivanje te odluke je odloženo za šest meseci, umesto za četiri meseca kako je prvobitno bilo određeno odlukom Ustavnog suda. Kako je objašnjeno, Sud je doneo takvu odluku imajući u vidu da je u međuvremenu raspuštna Skupština Srbije, a, po Ustavu, raspušteni parlament može da obavlja samo tekuće poslove.

"To znači da do konstituisanja nove Narodne skupštine objektivno nije moguće odgovarajućom izmenom Zakona otkloniti utvrđenu neustavnost", rekli su u Ustavnom sudu.

Ustavni sud je 26. decembra prošle godine utvrdio da članovi 13, 14. i 15. Zakona o BIA o tajnom praćenju komunikacije građana nisu u saglasnosti sa Ustavom i da ima osnova da se objavljivanje te odluke u "Službenom glasniku" odloži za četiri meseca da bi Skupština u tom roku uskladila Zakon sa Ustavom. Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo 29. januara odlučio je da predloži Ustavnom sudu da zbog izbora odloži objavljivanje odluke za šest meseci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.