Zrenjanin: Motel nikako da povrati staru slavu

Sudbina čuvenog zrenjaninskog motela "Šumice" skoro dve decenije nikako da se reši.

Zrenjaninski.com podseća da zelena oaza na samo desetak minuta od centra grada nikako da dobije vlasnika ili upravljača. Motel je kao jedan od delova nekadašnjeg "SM turista" privatizovan 2003. godine. Na aukciji ga je tada kupilo preduzeće "SM turist" iz Novog Sada u vlasništvu Momčila Rajića. Čoveka koji je Zrenjanincima poznat i kao bivši vlasnik pivare.

Sa novom imovinom novi vlasnik nije znao šta da radi, pa je Motel, kako zgrada nekad omiljenog restorana tako i okolni prostor sa sportskim terenima, godinama propadao.

Gradska uprava je nakon cele decenije nedefinisanog vlasništva, pokrenula postupak da Motel vrati u svoj posed.

O Motelu je brigu preuzeo Turistički centar. Pojedini tereni su dovedeni u funkciju, prostor se u dobrom delu kako-tako održavao. Prema novim zakonskim propisima, ali i po novom ustrojstvu zrenjaninske turističke organizacije, Motel Šumice opet je izgubio direktnog upravljača. Danas situacija izgleda ovako: neki od terena se održavaju, fudbalski je nedavno renovirala zrenjaninska Unija poslodavaca. U dobrom je stanju košarkaški, nazvan po proslavljenom Dejanu Bodirogi, kao i teniski teren, ali je teren za odbojku na pesku zapušten. Trava se kosi ali je dobar deo poluostrva obrastao travom i trskom.

Urušenu i poharanu, potpuno devastiranu zgradu restorana od očiju je sakrilo izraslo šiblje i trava. U prelepom ambijentu, tek poneki hrabri izletnici i rekreativci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".