Univerzitet savetovao studentkinjama da nose dubok dekolte

Belgijski univerzitet izvinio se zbog poruka poslatih studentkinjama u kojima im se sugeriše da nose dubok dekolte na ceremoniji dodele diploma.
Univerzitet savetovao studentkinjama da nose dubok dekolte
Foto: Pixabay
Poruke su mejlom poslate studentkinjama medicine na Slobodnom univerzitetu u Briselu, a u poruci je pisalo: "Iz estetskog ugla, za mlade žene je bolje da nose haljinu ili suknju, i lep dubok dekolte", javio je BBC.
 
"Naravno, dame, ovaj savet nije obavezujuć", pisalo je dalje u poruci. Muškarcima je savetovano da na tom dogadjaju u junu nose odelo. Bio obavezujuć ili ne, predlog je izazvao gnev gnev na društvenim mrežama. Univerzitet je putem Fejsbuka i Tvitera, u ime Medicinskog fakulteta, uputio izvinjenje svim studentkinjama koje su dobile tu poruku i saopštio da je savet bio neprikladan i protiv univerzitetskih vrednosti.
 
Fotografija sa sadržajem sporne poruke objavljena je na Fejsbuk stranici predviđenoj "za ispovesti" studenata tog Univerziteta, a stotine studenata su odgovorile, optužujući Slobodni univerzitet za seksizam, navodi BBC. Jedan od studenata je napisao: "Niko nema pravo da vam kaže kako bi trebalo da se osećate u svojoj koži. Niko nema pravo da vam govori kako da se oblačite. Niko nema pravo da vam govori kako da igrate svoju ulogu žene. Niko nema pravo da oduzima tu slobodu koja je stečena (i još se stiče) takvom teškoćom."
 
Mejl je najverovatnije poslala žena, pošto u sekretarijatu Univerziteta nema muškaraca, rekao je dekan Medicinskog fakulteta za belgijski RTL. On je potvrdio da nije u pitanju podvala i da je mejl zaista poslat i dodao da je takodje bio šokiran kada je saznao šta se desilo.
  • Djurke

    01.06.2017 11:53
    @Ko ih ne zna...
    I taj podatak imas pitaj boga odakle i na kontu njega sad mrzis celu naciju... Ti si jako ogranicen, nacionalista i covekomrzac! Da ne pominjem inteligenciju da takav komentar napises u tekstu vezanim za dekolte! Strasno! Bio bi sevap prisustvovati takvoj ceremoniji. :) 100 ljudi, 100 cudi.. 100 zena, 200 s**a.
  • Bugi Vugi

    31.05.2017 18:40
    Ovo isto ja savetujem svim novosadjankama...
  • @Ko ih ne zna...

    31.05.2017 14:45
    To te je ucila uciteljica u Brozovoj osnovnoj skoli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti