VIDEO: Poljacima država rekla da treba da se ugledaju na zečeve

Belu kugu i negativne demografske trendove poljsko Ministarstvo zdravlja rešilo je da zaustavi uz pomoć kunića.
Oni Poljacima treba da posluže kao primer na koji bi trebalo da se ugledaju, kako bi imali više dece, i deo su kampanje čiji spot, u udarnom terminu emituju sve televizije u toj zemlji.
 
"Mi kunići znamo kako da se pobrinemo da imamo brojne potomke. Želiš da saznaš našu tajnu? Kao prvo mnogo se krećemo, jedemo zdravo, ne nerviramo se. Ne pijemo. A ako želiš decu ugledaj se na nas. Znam šta pričam, moj otac nas je imao 63", obraća se Poljacima  kunić dok okolo skakuću njegova deca. 
 
Kampanja sa kunićima, na koje treba da se ugledaju Poljaci i Poljakinje i da rađaju više dece, koštala je skoro 650.000 evra, zbog skupog reklamnog prostora na televizijama koje će emitovati spot do kraja godine.  Spot, međutim, za sada nailazi pre svega na nevericu i ogorčenje, zbog toga što se na taj način troši novac poreskih obveznika. 
 
"To je užasna ideja. Lingvističke konotacije plodnosti i kunića su apsolutno negativne. Kunić jeste simpatična životinja, ali je istovremeno plašljiva. A njegova sposobnost razmnožavanja nije predmet poštovanja. Žene mogu to da povežu sa zečicama Plejboja i tretmanom žene kao objekta", kazao je za današnji Djenjik Gazeta pravni lingvista Ježi Bralčik. 
 
Autori kampanje se pravdaju da je glavni cilj bio da pokažu Poljacima i Poljakinjama da oni sami utiču na svoju plodnost i da se promoviše zdravi stil života. 
 
"Između ostalog, od našeg životnog stila zavisi da li ćemo moći da imamo decu. Tražili smo kako da se preko basne obratimo širokoj grupi. Kampanja je usmerena na ljude od 18 do 45 godina. Bilo je raznih ideja ali na kraju smo se složili da su kunići simbol plodnosti a istovremeno simpatične životinjice", izjavio je jedan od autora reklamne kampanje Jakub Kubicki.
 
  • abra-ka-dzabra

    07.11.2017 22:19
    Debili. Trebali su staviti Papu i da ce blagosloviti licno svaki brak preko 4 dece!! To kod njih pali.

    Realno ne znam sta je sa Poljacima. Zene su im slatke i fine, imaju sve preduslove za znate sta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva