Fijakeri u centru Novog Sada tokom cele godine

Organizatori "Novosadskog winter festa" na Trgu slobode saopštili su da je sa Upravom grada dogovoreno da fijaker nastavi da vozi u centru Novog Sada i nakon završetka ove manifestacije.

Kako su naveli, odluka je doneta jer su "Novosađani, ali i mnogobrojni turisti i gosti Novog Sada oduševljeni fijakerom i konjima".

U saopštenju se podseća da je poslednji fijakerista u Novom Sadu prestao da radi 1986. godine, ali su fijakeri polako nestajali sa ulica već od dvadesetih godina prošlog veka.

Poslednji fijakerista je i tada, polovinom osamdesetih, bio samo turistička atrakcija i dočekivao je putnike kod Železničke stanice.

Organizatori Novosadskog winter festa su Color Press Grupa i Ninamedia.

  • LOOC

    20.01.2017 15:30
    Sve je to lepo, ali me zanima kako će prolaziti kad počne sezona za bašte od kafića i bude više ljudi na ulicama? I ovako je na knap.
  • Novosadjanin

    20.01.2017 15:25
    @NS
    Ne smeta u Becu, ni Salcburgu niti igde gde je to ipak malo bolje odradjeno (u Central parku sam isto bio pre par godina, ali dobro, to je park veliki kao sva 4 Limana, za to bas i nemamo uslove). Treba fijakere vratiti (ipak je to zastitni znak Vojvodine bio dugo), ali i malo izmeniti rutu, videti kako je to napravljeno tamo gde to funkcionise vec decenijama i po tome se adaptirati. Ovo kruzenje oko spomenika cika Jovi je kratko i amaterski odradjeno. Ne treba stvari uraditi samo da bi se uradile, vec ih treba kvalitetno napraviti jer za to imamo uslove i tradiciju.
  • lale

    20.01.2017 14:28
    Super je ovo, dosta gradova u svetu imaju vožnju kočijama u ponudi. Ali hajde da se to jednom u ovom našem gradu organizuje ljudski i da se još neki aspekti uzmu u obzir, verujte uz malo dobre volje sve je moguće.

    1. Vožnja fijakerom bi trebalo da bude nešto duža nego što je to sada.

    2. Mislim da vožnja ne bi trebalo da ide kroz Zmaj Jovinu ulicu, zamislite situaciju od aprila meseca kada turisti počnu da dolaze u Novi Sad, kada se u Zmaj Jovinoj ulici nadju dve nekad i tri grupe turista koji dolaze brodovima a prosek starosti gostiju je negde oko 75 godina, pa uz to redovni šetači + pune bašte kafića gostiju, bojim se da bi to sve bilo jako nebezbedno.

    3. Zašto ne bi vožnja išla u pravcu Njegoševe ulice prema Trifkovićevom trgu, da se napravi krug i onda nazad ponovo kroz Njegoševu na trg Slobode gde bi se napravio jedan krug po Trgu Slobode i na kraju da se završi na polaznom mestu kod Katoličke crkve Imena Marijinog. Mislim da bi ova vožnja malo duže trajala a bila bi fer prema gostima koji se voze spram cene prevoza, Jer ovo do sada kako je voženo tek što si se ukrcao za nepuna tri minuta moraš da se iskrcaš,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti