"Jugoalat" ponovo pred gašenjem

"Jugoalat" već četiri meseca nema struje, a kako ocenjuju u sindikatu ovog preduzeća, mala je verovatnoća da će proizvodnja biti ponovo pokrenuta.

Pokušaji malobrojnih radnika da sami pokrenu proizvodnju agregatima bili su neuspešni. 

Podsetimo, "Jugoalat" je pre tridesetak godina proizvodio specijalne alate. 

Godine 2010. pokrenut je stečaj i od tada ovu firmu čini samo tridesetak radnika. Krajem avgusta 2013. usvojen je plan reorganizacije, a početkom decembra podnet je zahtev za uvođenje ponovnog stečaja, jer se reorganizacija nije sprovodila. Privredni sud je u aprilu 2014. pokrenuo prethodni stečajni postupak, a do tada je bilo nekoliko pokušaja da se pokrene proizvodnja, ali neuspešno. 
 
Izvesno je da će ova fabrika podeliti sudbinu "Jugodenta", "Pobede", "Petra Drapšina", "Motinsa" i drugih firmi, o čijoj tužnoj sudbini možete čitati OVDE.
 
Prema nezvaničnim informacijama, izvršitelji imaju presude da zaplene imovinu "Jugoalata". 
 
Ovaj pogon trebalo je da na tržište izbaci najmodernije poljoprivredne mašine. Takođe, u "Jugoalatu" je trebalo da zaživi proizvodnja delova za hidrante u saradnji sa austrijskom kompanijom MKE, ali i taj program je, posle neizmirenih dugovanja i isključenja struje, doveden u pitanje.
  • НС1987

    24.02.2017 02:12
    Чарлс Тејлор
    Неће бити да је за ово одговоран Слобин режим јер је тад ова фабрика радила.Криви су ДОС-овци (Динкић,Ђелић,Ланбус и компанија) а Вучићевци сад само довршавају посао.
  • YUGOALAT

    23.02.2017 10:19
    @G
    Dragi G, i ja sam 1986. diplomirala mašinstvo na FTN (nije pravilno FTN-u). Radila sam dugo godina u firmi "Jugoalat", a i sad sam zaposlena u jednoj firmi koja se bavi mašinstvom. Kadrovi, kako ti kažeš, nismo samo mi sa fakultetom, naročito ne vi bez iskustva. Kadrovi su prvenstveno dobri majstori. Toliko, a o navedenoj fabrici i njenom sadašnjem gazdi ne vredi pisati i trošiti reči.
  • deda

    23.02.2017 09:09
    kad se setim dosovskih stakora , magistra mladjena i mantri... prodamo privatniku pa on pokrene, ni kamen na kamenu nije ostao, i zabu progutasmo i to najvecu al dzaba evo 2 decenije samo povracamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti