FOTO: Bašta koju je novosadska učiteljica posadila sa prvacima uveliko daje plodove

Učiteljica prvog razreda Osnovne škole "Ivan Gundulić" Vesela Mačkić, koja je osmislila projekat "Zdrava užina" i time motivisala mališane da počnu zdravo da se hrane, može da se pohvali prvim plodovima bašte koju je posadila sa mališanima.
FOTO: Bašta koju je novosadska učiteljica posadila sa prvacima uveliko daje plodove
Foto: 021.rs

"Vreme nam i nije išlo na ruku, bilo je i mraza i snega i svi su mislili da od bašte neće biti ništa. Međutim, nismo odustajali. Svi su se uključuli u akciju, s ciljem da sačuvamo biljke. Jagode su već rodile i uveliko ih jedemo, rotkvice takođe i paradajz je izbacio prve plodove, kao i grašak. Polako presađujemo, sve nam je rodilo i mnogo nam je drago zbog toga", priča učiteljica za 021.

Ona dodaje da se u razredu nastavilo za zdravom ishranom, a javile su im se kolege iz drugih škola sa namerom da prošire akciju, što je i njena misija.

"Nastavili smo sa zdravom ishranom. Dečica dolaze u školu sa informacijom da su porodično doneli odluku da se svi zdravo hrane, što mi je posebno drago. Zvala me je koleginica iz matične škole "Ivan Gundulić" i učiteljica iz OŠ "Đura Daničić". One će doći sa svojim đacima u posetu, da vide šta je sve potrebno, šta mi to radimo sve u bašti, kako se cela akcija odražava na decu. Nadam se da će se i druge škole uključiti. Mi smo raspoloženi da odgovaramo na sva pitanja", dodaje ova novosadska učiteljica.

Podsetimo da je učiteljica, analizirajući šta je to što deca užinaju u školi, uvidela da većina ima veoma loše prehrambene navike, te im je najpre "zadala domaći" da se takmiče ko će doneti zdraviju užinu.

Potom je proširila akciju i u dvorištu škole sa roditeljima i mališanima posadila najrazličitije voće i povrće. Akciji su se priključili i učenici starijih razreda i susedi.

  • Učiteljica u penziji

    14.05.2017 22:42
    Nekad
    Smo vodili decu na izlete u Frušku goru svakog proleća i jeseni.Nekad smo imali škole u prirodi na Paliću 2. razred,na Deliblatu 3. r,na Letenki 4., izlazilo se češće u okruženje radi obrade prigodnih nastavnih sadržaja...Ovaj primer proizvodnje zdrave hrane sa decom je izvanredan i treba ga multiplikovati gde god je to moguće.Na Čeneju je idealno za takav rad i zato sve pohvale učiteljici za angažovanje,ova deca su blagosiljana što je imaju.
  • Čenej

    12.05.2017 09:02
    !!!
    To je uciteljica isturenog odeljenja na Ceneju, bravo!!!
  • Veternik

    12.05.2017 07:17
    Kod nas u veterniku ne znam šta bi mogli da zasade kad je celo skolsko dvoriste pod betonom. Niti stabla, niti travke. Pa se posle pitaju sto smo divlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti