Zgrada Radničkog će biti sedište administracije, garaža ili nešto treće

Novosadska vlast još nije odlučila šta će uraditi sa zgradom Radničkog univerziteta nakon što je preuzme, a postoji nekoliko opcija.
Zgrada Radničkog će biti sedište administracije, garaža ili nešto treće
Foto: 021.rs

Naime, pre današnje sednice Skupštine grada na kojoj je doneta odluka da Novi Sad od Republike zatraži da zgrada Radničkog u potpunosti pređe u vlasništvo Grada, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je naveo da postoji nekoliko opcija. On je pomenuo da zgrada može da posluži da se u nju smesti gradska administracija koja je trenutno raštrkana po različitim prostorima u Novom Sadu, da se iznajmljuje kao kancelarijski prostor ili u neku drugu namenu, pa čak i da bude javna garaža. Inače, to su ideje koje su se i ranije pojavljivale u javnosti.

Vučević nije iznosio detalje u vezi sa tim kako će Grad platiti obnovu objekta, tako da će ova informacija biti poznata nakon što Novi Sad formalno dobije objekat u svoje vlasništvo.

Na samoj sednici Skupštine grada opozicija je načelno podržala ideju da se konačno reši problem zgrade Radničkog koja je uništena u požaru, ali nisu glasali za, jer su mnoga pitanja ostala nejasna, kao što je status Novosadskog otvorenog univeziteta (NOU) i njegovih zaposlenih.

Kako su demokrate navele, iz odluke o osnivanju Novosadskog dečijeg kulturnog centra se može naslutiti da će u tu novu ustanovu kulture preći deo zaposlenih sa NOU, ali da vlast nije objasnila šta će biti sa NOU.



Takođe, na Skupštini grada je doneta odluka i da se pokrene izbor privatnog partnera za javno-privatno partnerstvo u Apoteci "Novi Sad". Gradonačelnik je donošenje ove odluke obrazložio time što je ovo način da se spase ova ustanova koja grca u dugovima. Plan je da privatnik dobije 70 odsto vlasništva na period od 10 godina, sve nekretnine će ostati Gradu, neće biti ugašena Galenska labaratorija i biće obezbeđeno kontinuirano snabdevanje lekovima.

Opozicija nije podržala predlog vlasti da se ide u javno-privatno partnerstvo iako se slaže da treba pomoći Apotekarskoj ustanovi "Novi Sad". Ona je svoj stav obrazložila time da im je predlog odluke od preko 100 strana dostavljen 24 sata pre sednice i to kao vanredna tačka dnevnog reda, što prema njihovom mišljenju otvara sumnju o ispravnosti procedure izbora privatnog partnera.

Dodajmo i da je na današnjoj sednici prihvaćen predlog da upravnik Betanije Tihomir Vejnović bude dobitnik Februarske nagrade grada za 2017. godinu. Njemu će ova nagrada biti uručena na Svečanoj sednici na Dan grada, 1. februara. Opširnije o inicijativi da Vejnović dobije ovu nagradu, možete pročitati OVDE.

Dodajmo da je na sednici usvojeno nekoliko urbanističkih planova (Arheološki park pored Bulevara Evrope, turističko-sportska površina u Bukovcu) i drugih odluka (Investiciona ulaganja Uprave za imovinu).

  • Begečka nana

    29.01.2018 09:51
    Kad već niste tu smestili muzičku i baletsku školu (umesto što ste nama na Limanu srajtali igralište, sportske terene, šumicu i parking, napravili grdosiju doslovno ljudima ispred prozora, sa koncertnom dvoranom od 400 mesta i ni jednim parking mestom), šta kažete na to da zgrada ostane Radnički univerzitet? Administracija i onako neće stati u jednu zgradu, kolika god da je, jer naša administracija je kao svemir - nema granice!
  • Nebojša

    27.01.2018 19:40
    Tužilaštvo
    Najlogičnije je da tu bude TUŽILAŠTVO jer nema adekvatan prostor. Kako je planirana zgrada Krivičnog suda na uglu Maksima Gorkog i Stražilovske to bi bio pun pogodak.
    A mogle bi tu da se smeste sve inspekcije grada i pokrajinske.
  • misa avokado

    27.01.2018 07:08
    Ne zna se šta će biti, ali jedno je sigurno, šta god da bude, Kalaba će da renovira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti