U Temerinu uklanjaju 66 stabala zbog betoniranja centra

Vlast u Temerinu planira da rekonstruiše uži gradski centar, pod šta podrazumevaju uklanjanje 66 stabala i betoniranje.
U Temerinu uklanjaju 66 stabala zbog betoniranja centra
Foto: 021.rs
Istovremeno, uređenje obuhvata sadnju svega 18 stabala.
 
Lokacija koja će biti rekonstruisana je parkić ispred zgrade opštine, deo Ulice Petefi Šandora između Novosadske i Moše Pijade, kao i trg ispred zgrade Kulturnog centra Temerina. Projekat rekonstrukcije izradio je Studio D'Art iz Petrovaradina. Cilj rekonstrukcije je, navodi se u tehničkoj dokumentaciji sprovedene javne nabavke, uređenje dela centra Temerina u pešačku zonu. 
 
Prva faza je popločavanje trga, kao i rekonstrukcija spomenika, s kog je potrebni skinuti naslage boje i otkriti originalnu strukturu od natur betona. 
 
"Postojeći fond visokog i većim delom srednjeg zelenila se na području tretirane centralne zone uklanja. Uvodi se novo nisko, srednje i visoko rastinje u pažljivo planiranim uređenim zelenim zonama, koje čine deo partnernog uređenja", navode lokalni urbanisti.
 
Predviđeno je vađenje korena 66 stabla iz centra Temerina. Sadiće se 16 stabala listopadnog drveća i dva stabla zimzelenog drveća. Radovi će početi ove godine.
  • Banchika

    14.06.2018 22:26
    Samo mi lipu ne dirajte!To je jedino što može i što će uvek da me asocira na proleće u Temerinu.
  • Zeljko Ajdukovic

    14.06.2018 20:27
    Sram ga bilo ma ko god da donosi odluku u ime naroda a narod se pita a ne Djuro Ziga i njegovi saradnici zar i to malo zelenila unistiti i deci uskratiti parkic to jedino imamo vredno zato izadjimo i moramo spreciti ovo bahato ponasanje svim sredstvima
  • Obican Covek

    14.06.2018 10:25
    Suva DRENOVINA
    @@@@@@DREN

    A Nju Jork i Temerin imaju bas iste probleme.
    Narod cuti kao da ne zavisi od tog drveca.
    Svako drvo jr vaznije od svakog clana,razumete li vi to oj narode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti