Uskoro stanica za iznajmljivanje bicikala na Bulevaru Evrope

Nova stanica za iznajmljivanje bicikala biće otvorena ove godine na Bulevaru Evrope.
Uskoro stanica za iznajmljivanje bicikala na Bulevaru Evrope
Foto: 021.rs
Biće to 14. stanica, zahvaljujući čemu će i taj deo grada, koji inače ima veoma dobre biciklističke staze, biti povezan s ostalim stanicama. Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje omogućeno 24 sata.
 
"Sistem "NS bajk", još od 2011. godine nudi iznajmljivanje gradskih bicikala u okviru organizovane mreže koja do sada raspolaže s 13 biciklističkih stanica", rekao je za Dnevnik rukovodilac Službe za odnose s javnošću u "Parking-servisu" Radovan Jeknić.  "Kao i do sada, sugrađani su pokazali veliku zainteresovanost za taj vid prevoza, o čemu svedoči činjenica da imamo 5.000 registrovanih korisničkih kartica, a oko 100 naših sugrađana je počelo da koristi i sezonsku pretplatu", objasnio je Jeknić.
 
Od ove sezone korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu po ceni od 1.100 dinara, što podrazumeva svakodnevno iznajmljivanje bicikla u trajanju od dva sata. Ta usluga osmišljena je za registrovane korisnike, koji dvotočkaše koriste kao prevoz do posla, fakulteta ili za obavljanje drugih svakodnevnih aktivnosti.
 
Iznajmljivanje bicikla za svaki započeti sat košta 30 dinara, dok je cena dnevnog iznajmljivanja 170 dinara. Sezonska pretplata, koja podrazumeva iznajmljivanje bicikla na dva sata dnevno u toku sezone, staje 1.100 dinara, dok je cena izrade korisničke kartice 600 dinara.
 
"Na ulicama grada voze se i bicikli koji su u ličnoj svojini, pa je naše preduzeće u toku prošle sezone postavilo još 150 novih držača za dvotočkaše, te ih je sada više od 700", naveo je Jeknić. 
 
Građani koji žele da koriste gradske bicikle mogu da ih iznajme na 13 "NS bajk" stanica: na Štrandu, Spensu, Železničkoj stanici, kod Srpskog narodnog pozorišta, kod Kampusa Univerziteta, na Detelinari (Rumenačka ulica, kod "ABC centra" i ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), na Bulevaru Jovana Dučića, na Limanu III (kod Doma zdravlja i NIS-a), zatim na Beogradskom keju, u Futoškoj ulici preko puta kasarne "Dr Arčibald Rajs" i u Petrovaradinu u Preradovićevoj ulici kod pošte.
 
Jeknić kaže da Novosađani imaju veoma korektan odnos prema biciklima koje iznajmljuju, tako da većih problema nema.
  • stevica

    20.06.2018 11:04
    lugar
    otvaranje jos jedne stanice za lakse muljanje poslodavca i rukovodilaca.
  • Ivan

    20.06.2018 09:09
    Potpisujem sve što je @Biciklista već napisao. Uz to bih dodao stvari na taj spisak:
    8. Ne postoji ni jedan bicikl u sistemu sa sedištem za decu,
    9. Ne postoji ni jedan teretni bicikl u sistemu,
    10. Biciklovi nemaju brzine,
    11. Nema bar dve veličine bickla, ovi su poprilično mali za dobar broj ljudi,
    12. Loša pokrivenost. Određeni delovi grada nemaju ni jednu stanicu.
    13. Biciklovi su sa onim drndavim i uglavnom neispravnim dinamom, praktično neosvetljeni. Ko plaća kaznu ako biciklistu na ovom biciklu zaustavi policija obzirom da trenutni vozač nije odgovoran za njegovo tehničko stanje?
    ....
    Krajnje je vreme ovaj posao prepustiti nekome ko zna šta radi. U Banja Luci je skoro krenuo nextbike da radi. Što se kaže j*beš zemlju kojoj je bosna zapad...
    Ko ne zna za nextbike evo, bacite pogled:
    https://www.nextbike.ba/sr/banjaluka/
  • DraMio

    20.06.2018 00:04
    Od 2018 naglo pogorsanje
    Od otvaranja ove sezone veliki broj bicikala je vidno ostecen, ispumpanih guma, bez pedala, ili automat za vracanje ne radi. Greske su ozbiljne i brojne u jakom konrastu sa izjavom u clanku.
    Nikad nisu na pocetku sezone ovako NEUPOTREBLJIVI bicikli bili sto znaci da nije obavljen servis uopste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.