Trener KK "Dinamik": Ne mogu da postoje samo Zvezda i Partizan

Trener košarkaša Dinamika Miroslav Nikolić rekao je danas da u Srbiji ne mogu da postoje samo Crvena zvezda i Partizan, i istakao da je potrebno razvijati i košarku u unutrašnjosti, ne samo u Beogradu.

Nikolić je na klupi Dinamika, kluba koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije od prošle sezone.

Nikolić je naveo da Zvezda ove sezone igra odlično u Evroligi i da je pokazala da je dobra ekipa. "Sigurno će ući do osam u Evroligi, ali meni je važan rezultat fajnal-for. Ako se uđe na fajnal-for onda je uspešna sezona. Ovo od 16 do osam što pričaju, to smo u principu svi radili. Meni je važno da Zvezda uđe na fajnal-for zbog naše košarke", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da Partizan "dobro deluje" i da ima dobru ekipu. "Oni guraju svoju priču. Međutim, stalno jedna ista priča - nemaju para. Imaju! Ja to ne priznajem. Imaju para čim funkcionišu. Verovatno nemaju više para od Zvezde... Partizan je 10-15 godina harao po Evropi, Zvezde nigde nije bilo. Sad su se ovi malo konsolidovali, pa smo ljubomorni na Zvezdu. Ja sve ovo gledam kao trener reprezentacije, treba gurati klubove koji su sposobni, koji mogu da idu dalje. Partizan se takmiči, ima dobru ekipu, odličnu u stvari. Imaju finansijske probleme, ali imaju ih svi", rekao je Nikolić.

Nekadašnji trener i Zvezde i Partizana je istakao da je neophodno ojačati domaću ligu.

ta ćemo sa unutrašnjošću? Pa, ne mogu da postoje samo Zvezda i Partizan. Sve smo klubove pogasili, treba ojačati našu ligu. Da napravimo našu kao ABA ligu, da onaj iz Kruševca dođe da se takmiči u Beograd, da može da ima popodnevni odmor, da odigra utakmicu i da se vrati kući. Da mu bude plaćeno, da imamo sponzora, da ti igrači više ne idu po Rumuniji i nekim klubovima gde ne znamo ni gde igraju", rekao je Nikolić. "Ali, ne vredi, svi navijamo za Partizan ili Zvezdu i to je normalno, radi se o dve institucije. A ko navija za Megu i FMP? Samo roditelji. Gde su tu Kragujevac, Novi Sad, Leskovac, Čačak, Valjevo, Kraljevo", upitao je Nikolić.

On je naveo da "nema talenta bez unutrašnjosti". "Samo su dva vrhunska igrača iz Beograda - Moka Slavnić i Saša Đorđević. Ostali su došli odnekud da prave karijeru. Istina je u tome, unazad 45 godina koliko pratim košarku, svi došli iz unutrašnjosti, tu treba praviti škole košarke", rekao je Nikolić.

Govoreći o reprezentaciji, Nikolić je naveo da je nacionalni tim došao do nivoa "gde nema nazad" i naveo da je selektor Aleksandar Đorđević pobio teoriju da vrhunski igrač ne može da bude vrhunski trener.

"Bili smo drugi na svetu, pa četvrti u Evropi i sada drugi na Olimpijskim igrama. Zahvaljujem se i vlasti što nam je ovde napravila kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Pitanje je da li bismo se kvalifikovali za Rio da smo igrali negde drugde... Sad smo došli do nivoa gde nema nazad. Moramo da uzmemo jednu od medalja, da idemo na zlato, neuspeh bi bio da ne osvojimo medalju, što se mene tiče", kazao je on.

  • Zivan

    07.01.2017 16:43
    Srbija se svela na Beograd, a neophodno je razvijati sve regione. Kako , kada su svi robni i, naročito, fiansijski tokovi usmereni prema glavnom gradu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).