Srpski borci ostvarili dobar plasman na SP u džiju džici

Srpski borci Nikola Trajković i Ivan Della Croce završili su Svetsko prvenstvo za juniore u džiju džici kao trećeplasirani, odnosno sedmi takmičar.

Svetsko prvenstvo za juniore održano je u Alkobendasu, gradu koji se nalazi na 15 kilometara od španske prestonice.

Učestvovalo je ukupno 300 takmičara, a u njihovoj kategoriji bilo je 28 boraca.

Nikola Trajković osvojio je bronzanu medalju pobedom nad Italijanom.

Ivan Della Croce je osvojio sedmo mesto u veoma jakoj konkurenciji, a kako kaže za portal 021, sekunde su ga delile od medalje.
 
- U svojoj petoj borbi vodio sam sedam sekundi pred kraj meča, i na meni je bio je veliki pritisak. Momak sa kojim sam se borio išao je na sve ili ništa, pa mu se posrećilo i pobedio me je. Tako sam zauzeo sedmo mesto u veoma jakoj konkurenciji od 28. momaka. Medalja mi je ove godine promakla "za dlaku", ali sve je to jedna dobra škola. Mislim da je do izražaja došlo i to što neke države imaju kampove gde rade borbe po četiri dana, pa se samim tim bolje snalaze u određenim situacijama. Sad me očekuju mnogi kampovi na kojima ću moci da radim borbe sa raznim momcima i na taj način skupim iskustvo koje će mi mnogo značiti na sledećem Svetskom prvenstvu - kaže Ivan.
 
On je dodao da Trajković i on otvaraju vrata ovom sportu u Srbiji.
 
Mi smo otišli sa dva takmičara i podigli rejting Srbije u ovom sportu, jer pored toliko jakih država kao što su Nemačka, Rusija, Francuska, jedna Srbija je uspela da se plasira u top 10 upravo izbacivši borce iz ovih zemalja - jasan je Della Croce.
 
  
 
U nedelju je održano Seniorsko prvenstvo Srbije u džiju džicu, Della Croce je zauzeo prvo mesto u kategoriji do 69 kilograma, a Trajković u kategoriji do 77 kilograma.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.