Žene se protiv stresa bore prejedanjem, muškarci seksom

Rezultati nedavnog istraživanja Univerziteta Koledž u Londonu pokazali su da žene tugu najčešće leče hranom, dok će muškarci gledati porno filmove ili imati seksualne odnose kako bi se osećali bolje.
Kako se nose sa stresom i šta rade kad žele da se opuste u okviru istraživanja odgovaralo je 115 muškaraca i 250 žena. Utvrđeno je da 51 odsto žena za smirenje koristi hranu, a isto radi 31 odsto muškaraca.
 
Potreba za prejedanjem je povezana s nadbubrežnim žlezdama i oslobađanjem kortizola, hormona stresa. Kad smo pod stresom, nadbubrežne žlezde oslobađaju kortizol, a on povećava apetit.
 
S druge strane, istraživanje je pokazalo da bi 27 odsto muškaraca radije imalo seksualne odnose. Isto je potvrdilo samo 11 odsto žena. Ovo istraživanje je potvrdilo da žene u stresnim situacijama vole hranu, a muškarci seks.
 
"Seks je za muškarce beg od bilo kakvih problema koje imaju u datom trenutku, to je eskapizam. Postoje endorfini koji se oslobađaju tokom seksa, zbog čega nastaje osećaj prijatnosti koji može delovati kao lek", kazao je vođa istraživanja Džon Beri.
  • Veki

    01.01.2022 19:47
    Tacno
    Ja ili se prejedam ili pusim. Ostavim duvan pa onda se ugojim 5,6 kila pa opet pusim I smrsam. Vec par meseci pusim kao luda. Nocu ustanem od nervoze I dimim. Izgubila sam kontrolu pusim pred decom u kolima dok kuvam , gledam tv. Posle posla gde ne pusim vise ne gasim. Desi se da palim jednu na drugu vise pita u toku dana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.