Njujorški kafić zabranio reč "bukvalno"

Preterana i često pogrešna upotreba reči "bukvalno" nervira mnoge u Sjedinjenim Američkim Državama, ali još niko nije otišao tako daleko kao njujorški kafić koji je korišćenje te reči doslovno i zabranio.
"U engleskom jeziku nema iritantnije reči i mi to nećemo tolerisati", navodi se u obaveštenju na ulazu u bar "Kontinental" u četvrti Ist Vilidž na Menhetnu.
 
Svaki gost koji rečenicu započne sa "Ja bukvalno" mora odmah da napusti bar.
 
U Americi se reč 'literally' prečesto i netačno koristi u mnogo blažem značenju od izvornog 'apsolutno', kako bi se reklo 'gotovo da', 'praktično' ili 'zamalo'. Na primer, fraza "bukvalno sam umro od smeha" trebalo bi, strogo jezički, da znači da je govornika ubio smeh.
 
Uprkos kritikama zbog pogrešnog korišćenja reči, vodeći engleski rečnici već su odgovorili uvodeći nove definicije za 'literally'.
 
Američka slavna porodica Kardašijan "zloglasno" je poznata po učestaloj upotrebi reči 'bukvalno', što je vlasnicima "Kontinentala" dosadilo da slušaju, pa su u poruci dodali i "Zaustavimo kardašijanizme!".
  • Andrija Šrek

    21.02.2018 12:40
    !!
    Do jaja, jebote!
  • proka

    21.02.2018 08:31
    muk
    Kod nas bi u tom slučaju dobar deo"ljudi" ćutao jer bez genitalija i seksualnog čina ( naročito sa užim delom familije) ne bi znali da kažu ni kada su žedni !!!!
  • proka

    21.02.2018 08:25
    ZNAČI
    jebote , svarno. Kontaš brate !!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin