VIDEO: Devojčica svako jutro na leđima nosi brata u školu

Devojčica Žu Dingšuang pokazuje na delu šta znači prava ljubav između brata i sestre.
Naime, ona svakog jutra nosi bolesnog starijeg brata (12) od kuće do škole, a potom mu pomaže i u ostalim aktivnostima.
 
Iako kuća nije previše udaljena od škole (500 metara) za leđa jedne devetogodišnjakinje to je u svakom slučaju veliki napor, ali ne i za Žu.
 
Kako su roditelji zbog posla bili primorani da odustanu od školovanja sina, Žu je odlučila dabukvalno sve preuzme na sebe. Rekla im je da će ona pomoći bratu i to i čini — pored toga što ga nosi u školu, ona mu vezuje pertle, a na fizičkom ga gura u kolicima kako bi imao osećaj da nije izopšten od drugova.
 
To nije sve. Po povratku kući, Žu pomaže i roditeljima tako što usisava i pere sudove, a onda sa bratom radi domaće zadatke.
 
Nije poznato da li se njen brat rodio paralizovan ili je možda doživeo neku saobraćajnu nesreću.
 
"Ja ću biti njegove noge. Biću s njim zauvek", radosno poručuje Žu dok se sprema za novi školski dan sa bratom.
 
  • Čista duša

    25.01.2018 09:14
    @Gagi
    Tačno tako. Čista dečja duša je odabrala svoj put ljubavi, svoju svrhu. Treba decu ostaviti na miru, deca su mudrija, njihova svest zna šta im je misija, ali, sve to brzo pada u vodu, ako se "pametni odrasli" umešaju u to i "objasne" deci da greše, da to nije dobro za njih, drugim rečima - ulivaju svoje istrošene umove i trule misli u svezu, čistu dušu deteta. Tako se širi krug nesreće, tako ono što je počelo kao ljubav i posvećenost - prelazi u kuluk, patnju i destrukciju. Odrasli imaju samo jednu svrhu - da su paze na fizičku bezbednost dece, da im obezbede dom, hranu i osnovne uslove za život, i da ih puste i posmatraju i upoznaju - ko je to novo biće koje se rodilo, šta je ono donelo, koja je njegova svrha u životu, a ne da brže-bolje pretaču svoju "pamet" u njih, "pamet" koja ni njih same nije usrećila, u većini slučajeva. Ali, kako isprogramirani ljudi, puni "znanja" o svemu, mogu znati ono što je suštinski važno?
    Svaka čast devojčici, ona živi svoju svrhu, svoju radost. Njen život je bogat i ispunjen.
  • Sofija

    25.01.2018 08:35
    Ljubav??
    Ona zbog brata, očigledno ne ide u školu.
    U Kini je čest slučaj da se ženska deca ne školuju u korist braće. Ovo je, sirotici, možda jedini način da dobije makar nezvanično obrazovanje. U protivnom ne bi po povratku čistila i radila njegove domaće zadatke.
  • xgsdgfsd

    25.01.2018 08:01
    ljubav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom