Jedna od najbizarnijih turističkih tura - simulaciju ilegalnog prelaska granice

Bizarna turistička tura u Meksiku predstavlja simulaciju ilegalnog prelaska granice ka SAD.
Turističke ture u svetu organizuju se kako bi turistima pružile što auteničnije iskustvo zemlje koju posećuju, ali neobična tura u Meksiku dovodi ovu praksu do ekstrema. 
 
Turisti tako plaćaju da ih neko juri, puca na njih i verbalno ih zlostavlja na odmoru - i to sve noću, u vrlo stresnim i opasnim uslovima. 
 
Tura "Caminata Nocturna" ili "Noćna šetnja" traje tri sata, a uključuje hod po neravnom terenu, prelazak preko potoka, provlačenje po žbunju i bežanje od "granične patrole" koja puca laćnim mecima na turiste. Prelazak puta od 12 kilometara dodatno 'začinjavaju' lažni članovi narko kartela i zavijanje sirena. 
 
Tura se organizuje u rekreativnom parku Ekoalberto, koji se prostire na povrišini od 12 kvadratnih kilometara. Park se nalazi u posedu Otomi Indijanaca (Hñahñu), naroda čija se populacija neprestano smanjuje usled emigracije u SAD. Čak 70 odsto Otomi Indijanaca otišlo je na sever u potrazi za boljim životom. 
 
Iako je tura bila predmet brojnih rasprava u prošlosti, uprava parka ističe da je reč o patriotskom činu i nameri da se obeshrabre migranti. 
 
"Koncept 'Noćne šetnje' rođen je sa ciljem da se podigne svest kod mladih ljudi u zajednici i stavi im se do znanja da ilegalni prelazak granice nije vredan rizikovanja života zarad 'bolje budućnosti u drugoj zemlji'. Želimo da ih motivišemo da se umesto toga posvete nekim produktivnijim projektima", navodi se na sajtu parka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja