VIDEO: Uhvaćen i ubijen najveći piton na svetu

Ogroman piton duži od osam metara i težak skoro 250 kilograma uhvaćen je u Maleziji, a "Dejli telegraf" navodi da se veruje da je ovaj reptil najveća zmija koja se ikada našla u zarobljeništvu.

Radnici koji su gradili novi nadvožnjak na ostrvu Penang, koje je inače popularna turistička destinacija, pronašli su ovog pitona sklupčanog ispod obližnjeg drveta i odmah pozvali pomoć.

Za hvatanje zmije bilo je potrebno oko pola sata, a ubrzo su se pojavile slike ljudi s uhvaćenim pitonom na kojima se vidi o kolikoj zmiji je reč. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najduža uhvaćena zmija bio je piton  Meduza dug nešto više od 7,6 metara, kojeg čuvaju u američkoj saveznoj državi Misuri.

Meduza sa svojih "samo" 158 kilograma po težini ne može ni da se poredi sa pitonom uhvaćenim u Maleziji.

Autor: Tanjug

  • Nikola

    11.04.2016 18:27
    Zašto?
    Hoćete li nekad dati potpunu informaciju ako ste već rešili da objavite vest.
    Jel ubijen ili nije ubijen? Ako jeste, ZAŠTO je ubijen.
    Mislim da bi svi koji su kliknuli na ovu "vest" voleli to da znaju.
    Hvala
  • XO

    11.04.2016 15:59
    Rekao bih da nije ubijen. Koliko vidim uhvatili su ga živog i biće predat "state Wildlife Department" kako piše u videu.
  • Vlada

    11.04.2016 14:52
    ---
    Besmisao odnosa čoveka prema prirodi se ugleda u ubijanju, trovanju i zagađivanju, sve zarad para ili slave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Kako se zaštiti od smrdibuba na vreme

Postoje uglavnom dve asocijacije na smrdibube, prva je zvuk njihovog leta dok se približavaju, a druga "miris" koji ispuštaju dok pokušavamo da ih se rešimo.