FOTO: U podrumu kuće pronađeno 10 ajkula

U jednom podrumu u Njujorku pronađeno je sedam živih ajkula i tri mrtve.
FOTO: U podrumu kuće pronađeno 10 ajkula
Foto: Pixabay

U podrumu kuće, čiji je vlasnik najverovatnije ilegalni trgovac egzotičnih ljubimaca, nalazio se bazen u kom su privale opasne ribe, stare između jedne i tri godine. Svih sedam živih pripada vrsti sivo-plavih ajkula koje se smatraju potencijalno ugroženom vrstom i čiji pripadnici dostižu dužinu i do 2,5 metra.

Iako su pronađeni primerci u dobrom stanju, uslovi u kojima su pronađeni su bili užasni.

Među uginulim ribama je jedna ajkula čekićara i dve leopard ajkule.

"Trenutno se oporavljaju pod nadzorom našeg akvariste", kaže Darlin Puntilo, predstavnica Akvarijuma na Long Ajlendu. "Sve jedu i dobro plivaju, a trenutno ih obučavaju da izrone u vreme ručka, kako bi se pažljivije pratilo koliko koja jede."

Ma koliko ova priča zvučala egzotično, to nije prvi put da u njujorški akvarijum dospeju konfiskovane životinje. Pre oko 15 godina, akvarijum je preuzeo brigu o afričkim pingvinima koji su krijumčareni i pronađeni na njujorškom aerodromu JFK.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.