Preminula devojčica obolela od raka čija je slika potresla svet

Četvorogodišnja Džesika Vilan, preminula je nakon teške borbe sa kancerom, izjavila je njena porodica.
Njen otac Endi, napisao je na svom Fejsbuk profilu da je devojčica konačno "našla mir", nakon teške borbe sa ovom opakom bolešću. 
 
Džesiki je pre godinu dana dijagnostifikovan neuroblastom, rak nervnih ćelija koji obično pogađa abdomen i to najčešće kod dece mlađe od pet godina. 
 
"Ona više ne pati, ona više ne oseća bol od fizičkih ograničenja njenog tela", napisao je njen otac. "Sada su mojoj princezi porasla krila anđela i otišla je gore da se igra sa svojim prijateljima i voljenima. Ona će odozgo da bodri svog mlađeg brata i nas, sve dok ne dođe dan kada ćemo biti ponovo zajedno."
 
Džesika je, uprkos velikom bolu koji je osećala, skupila snage da zagrli svog oca.
 
"Noć pre toga mi je konačno dozvolila da je držim u naručju i pričao sam joj koliko je volim. Ponovio sam joj da je u redu ako sklopi oči i zaspi, a onda sam je poljubio bezbroj puta. Izgledalo je kao da joj je to bilo potrebno da bi konačno pronašla utehu u svom ‘odlasku’, jer je samo osam sati nakon toga preminula. Bila je tatina mezimica od početka i, do kraja." 
  • Sofija

    10.02.2018 23:09
    Divno dete
    Ona je predivnooo detee
  • pocivala u miru

    20.11.2016 18:16
    Ima li ista tuznije ?
  • dobrotvorka

    20.11.2016 17:49
    ANĐELE
    Srećni ti nebeski puti, mala dušo napaćena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?