VIDEO: Ušla u menopauzu u 24. godini

Nesigurno, kao žena koja gubi ženstvenost, u strahu od reakcije okoline...tako se oseća Gema-Luis Kvinton.
VIDEO: Ušla u menopauzu u 24. godini
Foto: 021

Njen život se okrenuo naglavačke kada je shvatila da nikada više u životu neće biti trudna i da neće imati više od jednog deteta. Ona je u 24. godini ušla u menopauzu.

Gema je preživela rak grlića materice i ušla je prerano u menopauzu. Mislila je da će umreti, da će njen dvogodišnji sin ostati bez majke, ali je ipak pobedila bolest. Od terapije je ostala neplodna.

"To je nešto sa čime živim i zbog čega mi je teško. Izgubila sam ciklus i jako mi je žao. Nekada moje prijateljice pomenu svoju menstruaciju, a mene uhvati osećaj da više ne mogu da se pridružim takvim razgovorima. Nisam bila spremna da budem u menopauzi sa 24 godine. Strahovito znojenje, valunzi, promene raspoloženja i anksioznost su deo moje svakodnevice", priča ova samohrana majka iz Velike Britanije.

Gema kaže i da je sa dečkom raskidala barem deset puta zbog stalnih promena raspoloženja.

"Sada imam 27 godina i ne osećam se kao žena jer moje telo ne radi kao nekad. Vagina mi je zbog svih promena vrlo suva, pa mi je i sama pomisao na seks ponekad zastrašujuća. Mlada sam, a već sada čim izlazim s nekim momkom razmišljam čemu to kad mu ne mogu roditi dete. Nepošteno je početi ozbiljnu vezu sa nekim ko bi jednog dana želeo porodicu. Moja situacija je grozna, ali sam srećna što sam preživela", iskrena je Gema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.