Kako da ublažite posledice prejedanja

Koliko puta ste posle obilne večere obećali sebi da ćete biti umereniji u iću i piću, a želudac poštedeli novih muka?
Ako niste odoleli iskušenju, pokušajte da ublažite posledice.
 
Kašičica sode bikarbone ili jabukovog sirćeta su siguran "lek" protiv mučnine. Sipajte ih u vodu i popijte čim osetite da ste se prejeli. 
 
Posledice kaloričnih zalogaja "izlečiće" i limun. Iscedite ga u čašu vode i što pre popijte, jer ovo voće podstiče probavu i ubrzava razgradnju hrane. 
 
Minerali, pogotovo kalijum i magnezijum, dobro deluju na želudac i ublažavaju osećaj nadutosti, pa bi uz obilan obrok trebalo da ih unosite u organizam. Najviše ih ima u zelenom lisnatom povrću.  Čaša crnog vina, koje sadrži antioksidanse, razgrađuje masti. Ali, upamtite - 2 dl su lekovita za želudac, a sve više od toga samo odmaže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.