Prednosti spavanja u čarapama

Od sada imate naučnu potvrdu ako uživate da spavate u čarapama, jer topla stopala tokom noći utiču na kvalitet sna.
Prednosti spavanja u čarapama
Foto: Pixabay
Grejanjem stopala šire se krvni sudovi što je mozgu signal da je vreme za spavanje. Tačnije, kada se oni prošire u stopalima i dlanovima, toplota se širi telom koje je zatim spremno za spavanje.
 
Znači, ako su vam stopala topla tokom noći, imaćete manje problema sa spavanjem i sigurno ćete lakše zaspati. Studija koju je objavio "International Weekly Journal of Science" čak govori da se s čarapama na nogama zaspi i do 15 minuta ranije.
 
Osim dužeg i kvalitetnijeg sna, ovaj odevni komad u krevetu pozitivno utiče na suvu kožu stopala.
 
S ovim rezultatima odavno se slaže i tradicionalna kineska medicina koja se fokusira na bolju cirkulaciju. Hladna stopala iz tela "isisavaju" energiju što remeti protok "životne energije".
 
Hladnoća, uopšteno, blokira cirkulaciju, dok je toplota podstiče. Primer je Rejnova bolest, specifično oboljenje koje karakterišu napadi jakog grčenja prstiju na rukama ili nogama.
  • Komsha

    26.09.2017 07:11
    Pa ko je ovde lud :D
    Cele godine placamo grejanje, da bi na kraju spavali u carapama?
    Sta cete nam napisati kada padne sneg?
  • Krmenadla sa Podbare

    25.09.2017 15:55
    Brze se noga ubazdi tako...
  • Neko

    25.09.2017 14:08
    @Steva-NS
    Svi sajtovi sa prognozama, trenutnim temperaturama i vremenskim uslovima se menjaju za teritoriju Srbije da toplane ne bi radile. Amerikanci fingiraju temperaturu. Šalju uragane i suše. Nikad nam i neće biti bolje dok su nam mozgovi toliko ograničeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).

Naučnici: Menopauza nije bolest

Menopauza nije bolest uprkos brojnim diskursima u zapadnim zemljama koji navode žene da misle drugačije, rekla je grupa stručnjaka u članku u časopisu "The Lancet".