Australija želi da postane najveći izvoznik medicinskog kanabisa

Australijska Vlada želi da bude vodeći svetski izvoznik medicinskog kanabisa.
Australija želi da postane najveći izvoznik medicinskog kanabisa
Foto: Pixabay
Država planira da promeni ragulative, kako bi se pridružila Kanadi i Holandiji u prodavanju proizvoda izvan domaćeg tržišta, preneli se tamošnji lokalni mediji. Slične planove najavili su Urugvaj i Izrael.
 
Ministar zdravlja u Australiji Greg Hant je izjavio da će ovakav potez vlasti pomoći i lokalnim pacijentima.
 
Australija je legalizovala korišćenje kanabisa u medicinske svrhe 2016. godine, dok je rekreativno konzumiranje marihuane i dalje protivzakonito.
 
"Naš cilj je jasan, a to je da australijskim poljoprivrednicima i proizvođačima damo najbolje što možemo kako bismo postali vodeći svetski izvoznik medicinskog kanabisa", rekao je Hant.
 
Hant je dodao da će ovakva promena stimulisati lokalnu industriju i da će koristiti kako pacijentima tako i kompanijama u Australiji, prenosi BBC.
 
Savezna američka država Kalifornija je ranije ove nedelje postala najveća savezna država SAD koja je legalizovala rekreativno korišćenje kanabisa.
  • Ognjen

    04.01.2018 10:57
    Za to vreme
    Za to vreme u Srbiji mi skidaju gaće na sred ulice zato što su rizle pronašli u džepu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).