Bez obzira na posao, ne uskraćujte sebi neophodne sate sna

Neuronaučnici se slažu u jednom: Ne odgovara svima jednako vreme odlaska u krevet i vreme ustajanja.
Bez obzira na posao, ne uskraćujte sebi neophodne sate sna
Foto: Pixabay
Prošla je ponoć i konačno idete na spavanje, a ustajete u cik zore kako biste stigli na posao? Vaša svakodnevnica uskoro će biti pogođena nedostatkom sna.
 
Što možete napraviti da poboljšate svoje spavanje? Je li ustajanje svaki dan u isto vreme odgovor na vaše probleme? 
 
Profesor Kolin Espie sa Univerziteta Oxford kaže kako je najbolja strategija izabrati ono što vama odgovara, prenosi N1.
 
"Znamo iz iskustva da je svaki dan drugačiji, što je rezultat današnjeg načina života: ranih sastanaka i promena životnog stila", kaže profesor Espie.
 
On savetuje da u koje god vreme ustajete, ne bi trebalo da štedite na snu.
 
"Količina sna koja nam je potrebna varira od osobe do osobe, ali nedovoljno sna utiče na sve aspekte vašeg života. Od raspoloženja i načina na koji se odnosite prema ljudima, do produktivnosti na poslu", kaže Espie.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.