Autor: 021.rs

Život
18.12.2016.
12:24 > 11:31
Minimalizam je postao dosta popularan koncept u svetu poslednjih godina.
  • Savršeno

    18.12.2016 13:14
    Savršeno!
    "Minimalisti tvrde da praćenje saveta o minimalizmu oslobađa čoveka. Čist dom je čist um, smatraju oni, a da li je to tačno, testirajte sami. Pokušajte da mesec dana praktikujete minimalizam."
    Prostor oko nas ekvivalent je prostoru u nama, odnosno - stanju našeg uma. Haos i pretrpanost spoljnog prostora, ukazuje na to da je naš um pretrpan nepotrebnim podacima i stvarima, zagušen smećem. Smisao "velikog spremanja" kuće, je pored čistog i urednog doma, zapravo i u velikom spremanju uma i izbacivanju svega suvišnog iz njega. Pogotovo je izraženo kada raščišćavamo fioke sa papirima, sitnicama, ormane i police sa odećom i obućom. Verovatno je mnogima poznat osećaj olakšanja i rasterećenosti kada taj posao konačno završimo. Time smo izbacili mnogo toga opterećujućeg i iz našeg uma.
    To radim redovno kad se "zakucam" i ne znam u kom pravcu treba dalje iči. Svaki put se začudim kako se opet nakupilo toliko toga što treba odbaciti. Kada to završim, nastane neki mir, iz koga proizađe pravi odgovor i pravo rešenje.
    Uspomene svi volimo, one lepe pogotovo, zatrpavamo svoj prostor njima, ali one nas drže blokiranima i fokusiranima na prošlost, a u tom slučaju nema pomaka napred, nema živosti i istraživanja nepoznatog. Dešava se da ljudi izgube sebe, svoj identitet - toliko se stope sa prošlošću i uspomenama. Da li baš toliko treba da budemo vezani za ono što je prošlo i ne može se vratiti? Tu treba napraviti selekciju, osloboditi se i ići dalje sa svojim životom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna