Život
16.11.2011.
18:15
Iznenadili biste se koliko su napadi panike postali česti. Od 2 do 10% populacije oboljeva od anksioznih poremećaja. Međutim veruje se da je taj broj mnogo veći s obzirom na to da se pacijenti uglavnom ne obraćaju lekarima.
  • Nove definicije

    20.11.2011 14:43
    Stručnjaci?
    Mislim da svaki psiholog/psihijatar ima svoje mišljenje šta je anksioznost s obzirom da je to unutrašnje stanje, i kako ga on zamišlja. Prvi put čitam ovakvu definiciju.

    "Oni se boje da idu sami ulicom, boje se da odlaze u prodavnice, pozorišta; na sva mesta gde postoji mogućnost da će dobiti panični napad i za koja misle da će im biti otežano pružanje pomoći.”

    Ovako su se ranije definisali neki paranoični poremećaji a ne anksioznosz. Ali ja stvarno nisam stručnjak, samo primećujem razliku. A nek me isprave stručnjaci.

    Možda novinar nije dobro zapisao reči.
  • Sve u isti koš!

    20.11.2011 14:33
    Stres, strepnja, anksioznost, paničnog napadi...
    Ovde su izjednačeni anskioznost i napadi panike i stres. Sve su to teški duševni poremećaji. Bravo! Sad ljudi mogu s punim pravom da jedni druge pod stresom stručno nazivaju paranoičnim, duševno poremećenim i svim ostalim iz istog koša...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna