Ovo ima i kod nas samo se ne zove šakuška nego švaler-paprikaš. To dođe isto kao bećar paprikaš, samo se paradajz tradicionalno pozajmljuje od komšinice.
Kažeš da se ovo kod nas zove sataras i onda opises potpuno drugo jelo :D
Sataras se pravi od povrća i prilog je, tako da se jede uz stvari koje si naveo. Npr. sataras sa piletinom (ili bilo kojim mesom) na jugu zovu muckalica.
Kod nas u Vojvodini se to zove satarash,ali ne ide u njega jaja nego obareni pirinac i pileca krilca ili bataci i umesto peleta se stavlja svez i ceo paradajz.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Šakšuka - jaja na malo drugačiji način
Autor: 021.rs
Život
•02.10.2025.
•08:01
Komentari 4
Sića
Boeser Wolf
Sataras se pravi od povrća i prilog je, tako da se jede uz stvari koje si naveo. Npr. sataras sa piletinom (ili bilo kojim mesom) na jugu zovu muckalica.
Steva
Bećar paprikaš?
Znam da neki bećar-paprikaš zovu jelo sa pirinčem, ali znam i dobar broj porodica za koje će bećar-paprikaš uvek biti ovo jednostavno jelo sa jajima.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H