Da li vam se desilo da razbijete jaje i vidite svetlo žutu, tamno žutu ili čak narandžastu boju? Boja žumanca može biti različita iz mnogo razloga, ali glavni nije koliko je to jaje zdravo.
Fabrika vode u Lisabonu, jedno od najvećih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Portugaliji, recikliranu vodu ne samo da šalje za zalivanje ili u industrijske pogone, već od nje pravi i pivo.
Bliži se Uskrs, za mnoge najradosniji praznik i kraj dužeg perioda posta. Na trpezi će se uskoro naći raznovrsne đakonije, ali će "zvezda" svakako biti jedna namirnica - jaje.
Građani Severne Makedonije jedu najviše šećera u regionu, pokazuje analiza potrošnje te namirnice u Evropi koju je objavio sajt "Landgeist" na osnovu podataka Organizacije UN za hranu i poljoprivredu.
Mašine za prodaju brze hrane u Japanu u kojima se mogu kupiti gotova jela sa mesom kita, puževima ili jestivim insektima, od nedavno nude kupcima i meso divljeg medveda.
Italijanski akademik Alberto Grandi izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je recept za karbonaru američki, kao i izjavom da jedino mesto na svetu gde se nalazi verodostojni parmezan je Viskonsin.
Nezdrava hrana preoblikuje vaš mozak kako biste se vraćali po još, pokazuje studija Maks Plank Instituta za istraživanje metabolizma u Kelnu nastala u saradnji s Univerzitetom Jejl.
Entoni Bordejn bio je nadareni kuvar, pripovedač i pisac koji je gotovo dve decenije širom sveta vodio gledaoce kroz uzbudljiva istraživanja raznih kultura i kuhinja.