Ukusni ćevapi za drugi dan prvomajskog slavlja: Punjeni šunkom i sirom

Ukoliko imate priliku da još jedan dan odmarate uz roštilj, donosimo vam recept za - punjene ćevape.
Ukusni ćevapi za drugi dan prvomajskog slavlja: Punjeni šunkom i sirom
Foto: 021.rs

Jednostavno se pripremaju i veoma su ukusni.

Sastojci koji su potrebni za dve osobe su: 10 ćevapa, 4 lista šunke, 4 lista sira, pomfrit, 2 krastavca, 2 struka mladog luka, pavlaka, kupus i so, ulje, sirće.

Priprema:
 
Ćevape razdvojiti na dva dela (po pet za svaku osobu). 
 
Staviti na dlanove malo ulja i uzeti pet ćevapa i napraviti kuglopticu. Staviti na prozirnu foliju. Isto uraditi i sa drugih pet.
 
Rastanjiti smesu da bude tanka. 
 
Skinuti foliju poređati dva lista šunke, a na njih 2 lista sira. Zamotati i sa strana, kako se ne bi odmotalo ili iscureo sadržaj.
 
Staviti na roštilj ili u tiganj. Dok se ćevapi prže zagrejte ulje u drugoj posudi i stavitie pomfrit da se prži, kao prilog.
 
Skinuti ćevape s vatre, pa dodati sa strane pomfrit.
Možete poslužiti uz kupus salatu, ili napraviti salatu od krastavaca sa mladim lukom uz dodatak pavlake.
 
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • dididu

    07.05.2023 13:39
    ili
    Kupiti male kifle ( a mozda su i one preostale", svaku preseci na pola, izvaditi sredinu. U izdubljenu polovinu staviti pavlaku i parce sira, cevapcic, pa opet pavlaku, moze luk, biber, parmezan, seckani persun, papriku ..... ko sta voli ,, pa umutiti jaje sa malo mleka i premazati ...... mikrotalasna na 10 minuta ili rerna da se "resira" i ,,,,, jos bolji rostilj "dan drugi"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.