Hrvati imaju nov naziv za ćevape i stavili ih u testo za picu

Ćevapi pod novim nazivom služe se u jednom restoranu u Zagrebu u pica testu, sa francuskom salatom i mnogo luka.
Hrvati imaju nov naziv za ćevape i stavili ih u testo za picu
Foto: 021.rs
Tako je restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio gastronomski novitet - mljevenike.
 
Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvredili komšije.
 
"S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše - hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo - mljevenike", naglašava za 24sata.hr Domagoj Delač, vlasnik restorana.
 
Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za "mljevenike" kako bi došli do savršenog recepta.
 
"Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan", naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljevenik služi u pica testu uz francusku salatu i mnogo luka.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

  • Vladan

    05.10.2021 19:33
    @Djuri

    A u Bosni na svako mesto sa dobrim ćevapima imaš tri gde su krš. Ljudi proglase dva najjednostavnija tuđa jela za specijalitet i jedno ne znaju uvek ko svet da naprave, a oko drugog se svađaju s komšijama šta ide u njega kao da je njihovo.
  • zdrcgd

    01.10.2021 19:29
    Mi se smejemo Hrvatima a njih boli uvo za nas.
  • moš mislit`

    01.10.2021 19:16
    dobra ideja ....
    ma zašto da ne ? zašto sve politizovati ? napravio čovek mljevenik ..pa šta ...ako je ukusno jedite ga kao ćevap :-D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Italijani žele da espreso bude na Uneskovoj listi

Šoljica tamne, baršunaste kafe više je od brze doze kofeina: italijanski espreso cenjen je društveni i kulturološki ritual koji u Italiji smatraju nacionalnom baštinom vrednom Uneskovog statusa.

Evo koliko traju tvrdo kuvana jaja

Tvrdo kuvana jaja izvrsna su tokom cele godine, ali najpopularnija su u proleće. Kako se bliži vreme farbanja jaja, ponovno raste zanimanja za njih.