VIDEO: Kanadski bloger probao ćevape, sarmu i ajvar - nazvao ih srpskom hranom

Kanadski bloger o hrani Gaj Hobeika popularnost je stekao svojim video snimcima u kojima proba hranu iz celog sveta.
VIDEO: Kanadski bloger probao ćevape, sarmu i ajvar - nazvao ih srpskom hranom
Foto: 021.rs
Tako su na red došli ćevapi, sarma i ajvar, koje je Gaj nazvao "srpskom hranom".
"Mala zemlja blizu Rusije, mislim", rekao je na početku snimka. Prvo je probao "srpske ćevape" i lepinju. 
"Odličnog je ukusa. 8/10", rekao je, a zatim probao "pogaču od majoneza".
 
"Zanemarite, ovo je neka vrsta jogurta i ukusno je. 7/10", rekao je.
 
@ghobs Replying to @Ilovefoodman ♬ Mrtvo More - Ceca
 
Zatim je došla sarma koju je jeo kineskim štapićima. Probao je i ajvar, koji po njemu ima ukus kečapa, a posebno mu se dopala urnebes salata koju je ocenio sa 9.
 
Video je prikupio preko 700.000 komentara, ali se mnogima nije dopao zbog očiglednog nepoznavanja hrane i njenog porekla.
 
Inače, Gaja prati preko milion ljudi na TikToku, a do sada je probao hranu iz Francuske, Belgije, Meksika, Brazila i mnogih drugih zemalja.
  • Коста

    29.03.2023 16:28
    Коста
    Нека неко наброји,три Српска изворна,производа да није,Проја,Качамак и Цицвара...шта би ћутимо! Па нема да боме јер 500 и више,година ми смо,били Северна Турска провинција и природно је да смо се сродили и примили,њихову храну јер ближих од њих ми немамо! Одох да поједем,чорбу...
  • @Y

    29.03.2023 15:50
    Za proju i cicvaru potrebno je kukuruzno brašno a kukuruz vodi poreklo iz Amerike, kao i pasulj, paprika, paradajz, krompir. Turci su pre osvajanja bili uglavnom stočari-nomadi i kulinarstvo im nije bilo jača strana. Veštinu pripremanja hrane preuzeli su od stanovništva razvijenih zemalja koje su osvojili: Vizantije i Persije/Irana. Inače "brendiranje" pojedinih jela je glupost koju smo preuzeli od Zapada. Možeš misliti, jako je važno koje prvi počeo da peče mleveno meso na roštilju, zavija ga u sa pirinčem u listove kupusa, kuva meso i luk u kazanu ("gulaš"), peče lepinjice od testa...
  • Y

    29.03.2023 12:48
    @Ahaha
    Nelupetaj zaista! Da nije bilo Turaka jeli bi jos Proju Cicvaru i po koju Divljac! Preslisaj recnik Srpskog jezika preko 50% smo Turskog jezika prisvojili a ne hranu...sirotinja Raja bili i ostali!Cudime da Car Dusan ili Lazar nisu po tebi jeli Burek Sarmu Baklavu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.