Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro u ponedeljak 119,71 dinar

Dinar će u ponedeljak, 7. avgusta zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs će biti 119,7181 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Šarčević: Radimo na sistemu uvođenja tableta u školama

Ministri prosvete i trgovine Mladen Šarčević i Rasim Ljajić potpisali su Protokol o realizaciji projekta za unapređenje školske informaciono-komunikacione infrastrukture koji, između ostalog, podrazumeva izgradnju bežične lokalne računarske mreže u školama.

Pucnjava u prepunom parku u San Francisku, troje ranjeno

U parku punom ljudi i dece u San Francisku, u četvrtak po podne po lokalnom vremenu došlo je do pucnjave, pri čemu je grupa muškaraca, među kojima su mnogi nosili marame preko lica, ranila tri osobe, među kojima i jednog dečaka, saopštili su policijski izvori i očevici.

Uskoro redovna aviolinija Beograd - Nju Delhi?

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vlada pregovara o uvođenju redovne aviolinije između Beograda i indijske prestonice Nju Delhija, prenosi eKapija pisanje brokerske kuće Wisebroker.

Usvojena Strategija prevencije trgovine ljudima u Srbiji

Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava za period od 2017. do 2022. godine, koja daje adekvatniji i efikasniji odgovor države i društva na problem trgovine ljudima.

Naredne sedmice u Slovačkoj razgovori o Goši

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će, u slučaju rešavanja problema u Goši, naredne sedmice biti održan razgovor sa poslovodstvom te kompanije u Slovačkoj kojem će, pored radnika, prisustvovati i predstavnici Ministarstva privrede.

Šteta zbog suše najmanje pola milijarde evra

Umanjenje proizvodnje ratarskih kultura izazvano sušom neće uticati na prehrambenu sigurnost gradjana, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede. Stručnjaci istovremeno procenjuju da će domaća poljoprivreda zbog suše pretrpeti štetu od najmanje pola milijarde evra.