Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Deo republikanaca spasao Obamaker

Američki Senat, u kojem su republikanci većina, odbacio je Trampov predlog da se povuče zakon o zdravstvu bivšeg predsednika Baraka Obame, takozvani Obamaker.

EK: Češka, Mađarska i Poljska da prime migrante

Evropska komisija formalno je danas pozvala Češku, Madjarsku i Poljsku da se pridržavaju propisa EU i prihvate migrante iz drugih zemalja članica Unije, za šta imaju rok od mesec dana, a u suprotnom ih može tužiti sudu.

Inicijativa mladih Hrvatske traži izvinjenje žrtvama "Oluje"

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska pokrenula je uoči godišnjice projekat "Isprika" kojim od hrvatskih vlasti traže da se izvine žrtvama kršenja ljudskih prava i ratnih zločina za vreme i posle "Oluje" i njihovim porodicama.

Centrima za socijalni rad "softver sa panik tasterom"

Plan Ministarstva za rad i socijalna pitanja je da u narednom periodu izradi softver koji će pružiti niz pogodnosti i mogućnosti radnicima u Centrima za socijalni rad, a između ostalog, imaće mogućnost i "panik tastera", izjavio je resorni ministar Zoran Đorđević.

USAID: Srbiji su potrebne nebankarske finansijske institucije

Potrebno je bolje rešenje za finanasiranje mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Srbiji gde ona stvaraju samo 32 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok u Madjarskoj, Hrvatskoj, Češkoj i druge daju 50 do 60 odsto, rekla je danas direktorka američke Agencije za razvoj (USAID) Dragana Stanojević.

Prodavao Rusima lažno voće iz Srbije

Policija je u Krušеvcu uhapsila dvadesetpetogodišnjeg N.J. iz okolinе Varvarina, osumnjičеnog da jе zloupotrеbom položaja pribavio svom prеduzеću protivpravnu imovinsku korist od oko 131.000.000 dinara, a sеbi 36.000.000 dinara.

Policajci uhapšeni u akciji Ares dobili uslovne kazne

Šest policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd koji su uhapšeni u akciji "Ares 3" danas su priznali krivicu i, na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, već su im izrečene pravosnažne presude kojima su osuđeni uslovno na šest meseci zatvora, sa rokom provere od dve godine.