Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odložena odluka Nemačke o pritvorenom egipatskom novinaru

Nemačke vlasti su danas saopštile da i dalje razmatraju ekstradiciju ili oslobađanje prominentnog novinara arapske televizijske mreže Al Džazira, Ahmeda Mansura koji je od sinoć u pritvoru na berlinskom aerodromu, pošto je Egipat za njim izdao poternicu, mada nije izvesno da li je ona važeća.

Iran zabranio posete stranaca vojnim postrojenjima

Iranski parlament izglasao je danas zakon kojim se stranim inspektorima zabranjuje pristup svojim vojnim postrojenjima i naučnicima. Na današnjoj otvorenoj sednici parlamenata bilo je 213 poslanika, od kojih je za zakon glasalo 199.

"Srbija dobila 1,6 milijardi evra od Nemačke"

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je Srbija jedna od zemalja koje najviše primaju nemačku razvojnu pomoć i istakao da je od 2000. godine u okviru razvojne pomoći Srbija od Nemačke dobila više od 1,6 milijardi evra.

Ministarstvo pravde Srbije zatražilo izručenje Orića

Ministarstvo pravde Srbije zatražilo je od Švajcarske izručenje Nasera Orića koji je nedavno u toj zemlji uhapšen po srpskoj poternici zbog sumnje da je izvršio ratne zločine, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Zube popravljaju u ratama

Broj građana bez tri ili više više zuba povećan je za 30 odsto u proteklih deset godina. Zabrinjava i činjenica da je sve više mađih od 30 godina koji nemaju sve zube.

"Dani komedije" čuvaće uspomenu na Đuzu

Pozorišni festival najboljih komediografskih ostavrenja Srbije "Dani komedije", koji se od 1972. godine održavaju u Jagodini, čuvaće uspomenu na doajena srpskog glumišta, pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca Vlastimira Đuzu Stojiljković, koji je preminuo 17. juna u Beogradu.