Mediji u Hrvatskoj: Skandalozna izjava Vulina

Hrvatski mediji, uz epitet "skandalozno", prenose izjavu ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina na komemoraciji u logoru Jadovno.

Hrvatski mediji, uz epitet "skandalozno", prenose izjavu ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina na komemoraciji u logoru Jadovno.


Vulin je na obeležavanju godišnjice od zločina ustaškog režima u logoru Jadovno rekao da je Alojzije Stepinac bio ustaški vikar. On je naveo i da mu smeta najava proglašenja svetim Stepinca.

"Ako je nebo dovoljno veliko i za vikara ustaške vojske i za 14.000 poklanih u Jasenovcu, poklane dece u Jasenovcu, šta da im kažem kakvo ih nebo čeka? Šta da im kažem? Kuda su se oni zaputili? Mir živima treba, nemojte mrtve da mirite jer ne mogu se pomiriti dželati i žrtve, ne može isti venac u Blajburg i Jasenovac", rekao je Vulin, a prenosi HRT.

Uoči komemorativnog skupa "Dan sećanja na Jadovno", nedaleko od tog mesta treću godinu uzastopno okupili su se na kontra-skupu predstavnici nekoliko hrvatskih udruženja veterana iz poslednjeg rata, s porukom da su brojke žrtava o kojima se govori na komemorativnom skupu, "istorijski falsifikat".

  • Lala

    22.06.2015 05:02
    istina boli

    ... ne razumem u čemu je tu problem,godinama se
    ćutalo o tome , sad kad se govori istina i da
    svi znaju koji do sada nisu znali , a čovek
    ima muda da kaže šta se zbilo , opet nije dobro .
    Svaka ti čast Vuline .
  • Brus Vilis

    21.06.2015 20:38
    Liftboj
    Vulin uobičajeno sere drugima. A do juče se držao za skute teta Mire. Cccc...
  • Citat o Ustasama

    21.06.2015 20:36
    Benito Musolini, jesen 1940.
    "Te smo pse spremali dvadeset godina i da mi dobri Bog pomogne, spremali smo ih zato da nikada ne budu pusteni sa lanca."(u razgovoru sa Jozefom Tisom,predsednikom fasisticke Slovacke drzave,vodjenim u vezi Sovjetsko-Finskog rata i njegovih posledica a prema svedocenju Joakima Ribentropa datom 1946.)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.