Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Snouden: Uzbunjivači nemaju prava na odbranu

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden obratio se poslanicima Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope putem video linka iz Moskve u okviru predstavljanja izveštaja o zaštiti uzbunjivača holandskog poslanika Pitera Omcigta.

Hiljadu Nišlija na ulicama zbog visokih računa

Nezadovoljni visokim računima, načinom obračuna i uslugama grejanja, oko 1.000 Nišlija protestovalo je danas ispred Gradske toplane, tražeći da se isključe sa sistema, kao i smenu menadžmenta Toplane i gradskog većnika Miloša Banđura.

Obradović: Hiljade izbeglica sprečeno da uđe u Mađarsku

Više hiljada izbeglica u poslednjih nekoliko dana pokušalo je ilegalno da uđe u Mađarsku, ali su u tome sprečeni, izjavio je danas u Strazburu član stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Žarko Obradović.

Obustavljen postupak protiv TV Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) obustavilo je postupak za ukidanje emisije "DNK" na TV Pink i oduzimanju dozvole za emitovanje signala tom mediju sa nacionalnom frenkvencijom, koje je zatražilo više od 70 organizacija civilnog društva.

Više od 450 žrtava vrućine u Pakistanu

Više od 450 osoba je umrlo zbog visokih temperatura koje su pogodile Karači, najveći grad u Pakistanu, i druge oblasti u južnoj provinciji Sind, saopštili su danas tamošnji zvaničnici.

Protesti u Jermeniji zbog cene struje

Više hiljada ljudi blokiralo je centralnu aveniju u Jerevanu u znak protesta zbog poskupljenja električne energije, a demonstracije su okončane rano jutros posle intervencije policije.

Više od 1.000 uhapšenih zbog pedofilije

U Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeno je 1.140 osoba na osnovu optužbi za seksualno uznemiravanje dece kao deo nacionalne akcije za zaštitu dece, saopšteno je iz američkog ministarstva pravde.

Sinoć vraćeno 400 migranata u Makedoniju

Ministar za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksadar Vulin izjavio je danas da je granica zemlje čuvana i da je sinoć oko 400 migranata vraćeno u Makedoniju.