Katolički sveštenici "isterivali đavola" iz Meksika

Katolički sveštenici iz celog Meksika okupili su se u centralnoj katedrali, kako bi izveli obred isterivanja demona, s ciljem da reše problem kriminala u toj zemlji.
Katolički sveštenici iz celog Meksika okupili su se u centralnoj katedrali, kako bi izveli obred isterivanja demona, s ciljem da reše problem kriminala u toj zemlji.

Predvođeni kardinalom Huanom Sandovalom Injigerezom, nadbiskupom Gvadalahare, grupa sveštenika uključujući i egzorciste iz Španije sprovela je ritual zatvoren za javnost u saveznoj meksičkoj državi San Luis Potosi.

Verski poglavari izveli su "Veliki egzorcizam", koji bi trebalo da oslobodi Meksiko trgovine drogom i nasilja među bandama. Otac Hose Antonio Fortea, španski egzorcista i demonolog, rekao je da je ceremonija "divna i liturgijska" i da nikad ranije nije izvedena u svetu.

"I sekularnom društvu 21. veka potrebne su iste velike liturgije kao i u Srednjem veku", rekao je on.

Inače, papa Franja rekao je prošlog meseca da đavo nasiljem "kažnjava" Meksiko, drugu najveću katoličku državu posle Brazila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet