Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Francuska evropski lider u proizvodnji jaja

Francuska je u prošloj godini sa 14,8 milijardi proizvedenih konzumnih jaja u 2014. zauzela poziciju evropskog lidera, i to je stabilni nivo u odnosu na 2013, dok je potrošnja organskih jaja porasla 8,1 odsto, pokazuje studija istraživačke kuće CSA.

Ubijen lider proruskih pobunjenika

Jedan od lidera proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine ubijen je kada su nepoznati napadači mitraljezom pucali u njegov automobil, ističu pobunjeničke vlasti.

Libija uhapsila 600 migranata

Libijske vlasti sprečile su grupu od 600 ilegalnih imigranata poreklom iz Afrike odlazak u Evropu Sredozemnim morem, saopštila je libijska obalska straža. Imigranti su uhapšeni na području Tripolija i prebačeni u prihvatni centar.

Rašković Ivić ostaje na čelu DSS-a

Glavni odbor DSS-a usvojio je posle skoro devet sati rasprave izveštaj o radu predsednice partije Sande Rašković Ivić, koja zbog toga neće napustiti stranku.

Putin potpisao zakon o zabrani "nepoželjnih" NVO

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji osuđuju aktivisti za ljudska prava, a prema kojem će ruske vlasti moći da zabrane rad nevladinih organizacija koje smatraju "nepoželjnim", saopštio je Kremlj.

Irci izglasali gej brakove

Irci su velikom većinom glasali za legalizaciju homoseksualnog braka na referendumu održanom u petak u toj tradicionalno katoličkoj zemlji u kojoj rezultati glasanja svedoče o sve slabijem uticaju crkve.

Do sada predato 3.587 komada oružja

U okviru akcije legaliacije oružja u Srbiji do sada je predato 3.587 komada oružja koje je bilo u ilegalnom posedu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i pozvao građane da registruju ili predaju nelegalno oružje do 4. juna i na taj način izbegnu sankcije.